البته با توجه به نوع میلگرد مصرفی و همچنین کاربری ساختمان، ارتفاع بتن از روی سطح فوقانی ورق ذوزنقه ای ممکن است به ۷ سانتی متر نیز برسد که این امر حجم بتن مصرفی برای یک متر مربع را می تواند تا ۰٫۱۴ متر مکعب افزایش دهد. بتن مصرفی در سقف عرشه فولادی با عیار معمولاً ۳۵۰ کیلوگرم در متر مکعب و با اسلامپ ۱۲ انجام می گردد.
البته لازم است اشاره کنیم که موار دیگری هم در ساخت و اجرای این نوع سقف ساختمانی وجود دارند که موجب کاهش مدت زمان اجرای آن میشوند؛ برای مثال چیزی به نام عملیات قالببندی در اجرای سقف عرشه فولادی وجود ندارد چراکه در اجرای این نوع سقف ساختمانی از ورقهای گالوانیزه ذوزنقهای شکل بدون میلگرد استفاده میشود. از اینرو هیچ نیازی به انجام عملیات قالببندی که وقت بسیار زیادی را از اجرا و اتمام پروژه ساختمانی هدر میکند نیست؛ درواقع ورقهای گالوانیزه ذوزنقهای شکل در اجرای این سقف ساختمانی به عنوان قالب مورد استفاده قرار میگیرند و جایگزینی برای اجرای عملیات قالببندی هستند و همین عامل موجب افزایش سرعت اجرای سقف عرشه فولادی میشود؛ از طرفی سایر کارهای وقتگیر در اجرای این نوع سقف مانند عملیات کفسازی و پوکهریزی انجام نمیشوند چراکه این سقف دارای بتنریزی با سطح بسیار هموار و یکپارچه است از اینرو نیازی به انجام کفسازی و پوکهریزی نیست بنابراین عملیات نازککاری به آسانی و با سرعت بالایی انجام میگیرد.
در این حالت، طراح معمولاً این آرماتورهای کششی را درکف کنگرههای ورقها را در نظر گرفته و آنها را آرماتورهای طولی نام گذاری میکند.
ایجاد سقف عرشه فولادی مرکب به خاطر مقاومت بهتر رایج تر می باشد.
هنگام استفاده از عرشه فولادی باید موارد زیادی از جمله نگهداری، بارهای اعمال شده، مسائل اقتصادی، احتمال خوردگی و عوامل موثر بر کیفیت سقف نهایی را در نظر گرفت.
در آن زمان پالمر برای تولید سقف های عرشه سقف عرشه فولادی فولادی از مقدار کمی کربن استفاده می نمود، اما امروزه از فولاد نرم استفاده می شود.
علاوهبراین، عرشه سقف فلزی ساختمان را از فشار باد حفظ میکند. همچنین سقف را در مقابل فشار برف، زلزله و آتشسوزی مقاوم میکند. بههمیندلیل قیمت عرشه فولادی بهعنوان یکی از مهمترین اجزای سازهها بسیار مهم است.
۲. تیرهای فولادی: تیرهای فولادی جزء مهم ساختار سقف عرشه فولادی هستند. این تیرها برای پشتیبانی از عرشه و تحمل بار ساختمان طراحی شدهاند.
این مرحله به روش دستی و یا مشهای آماده بر روی ورق انجام میشود. روش دستی در واقع همان بستن میلگرد و مفتول است.
بال پایینی: مولفههای افقی سطح پایینی ورق (بخش تو رفتگی)
امروزه طیف گستردهای از مصالح مربوط به عرشه فولادی در بازار وجود دارد که اساساً هم در بام و هم در سقف طبقات به کار میروند. عرشه فولادی نوعی ورق موج دار است که بهعنوان سطح کف یا سقف به کار میرود.
این نوع از مصالح، ضخامت نسبتاً بالایی داشته و در سقفها کاربرد بیشتری دارد.
این نوع عرشه سقفی فولادی در سالنهای با دهانه بزرگ مانند سالنهای بدنسازی و سایر مناطق با دهانه بزرگ هم استفاده میشود.
بر ای آرماتور بندی سقف های عرشه فولادی از میلگردهای آجدار استفاده می نمایند. همچنین می توان از مش های آماده و یا الیاف مخصوص بتن نیز استفاده نمود، که اجرای آن باید بر اساس آیین نامه ها و قوانین مربوط به آن باشد.